Picanha op de authentieke Brazliaanse manier
1. Picanha
2. Zeezout
3. Chimichurri
1. BBQ of Vuurschaal
2. Kernthermometer
3. Grote Stalen Spies
1. Haal de Picanha minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.
2. Zorg dat de BBQ of oven goed warm is, +/-180 graden.
3. Snijd de picanha in plakken van +/-2 cm.
4. Snijd de picanha in op de vetkant en vouw hem dubbel. Spies de plakken vervolgens op de grote spies.
5. Plaats de spies boven het vuur in je BBQ of vuurschaal.
6. LET OP! Er zullen vlammen ontstaan als je de vetkap te lang boven het houtskool houd.
7. Draai de spies regelmatig totdat de picanha een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt en het vet mooi goudbruin is.
8. Snijd de plakken in dunne plakjes en kruid deze met zeezout en chimichurri.
Eet smakelijk!